top of page
Поиск
  • Фото автораБанівська ЗОШ

ТИЖДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ


Згідно зі шкільним планом роботи на 2019/2020 н. р. з 4 по 8 листопада в КЗ «Банівській ЗОШ І-ІІ ступенів» проходив Тиждень української мови та літератури. Метою всіх проведених заходів було: актуалізувати та поширити раніше набуті знання з української мови та літератури; збагатити словниковий запас; розвивати творчі здібності, естетичні смаки, мовлення і мислення учнів; сприяти формуванню високоморальної особистості; виховувати інтерес до народних традицій, повагу та любов до української мови, розуміння її краси.

Найрізноманітніші заходи тривали упродовж тижня. Це і мовознавчий турнір для 5-6 класу «Юні знавці рідної мови», й літературна гра «Упізнай автора», і театральна вистава «Лісова пригода», і творчий конкурс «Склади акровірш», а на завершення – конкурс постерів до улюбленої казки, твору. Учні 5-9 класів показали знання з прочитаних творів, поділилися своїм баченням героїв.

Ці заходи сприяють розвитку творчих здібностей учнів, викликають бажання перемагати, виховують шанобливе ставлення до традицій, любов до рідної мови, батьківського краю. Учні мали можливість поринути у багатющий світ краси рідного слова.

Предметний тиждень розпочався Інформаційною лінійкою, на якій діти були ознайомлені з планом проведення тижня. І відразу, з задоволенням, поринули у роботу. Хтось готував виставу, вірші; хтось повторював відомості з мови. Усім було цікаво. Адже кожен мав можливість показати свої знання з мови та літератури.

У рамках закриття тижня на черговій лінійці відбулася церемонія нагородження переможців різних конкурсів, змагань. Ними стали учні майже всіх класів, кожен з яких так чи інакше долучився до проведення заходів. Виходячи із поставленої мети, слід зазначити, що учні отримали багато нової та цікавої інформації в процесі виконання поставлених завдань, зуміли продемонструвати свої творчі здібності.







25 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

ВАЖЛИВО!

bottom of page