top of page
Поиск
  • Фото автораБанівська ЗОШ

ТИЖДЕНЬ ПРАВА


У рамках Тижня права класні керівники провели тематичні години «Мій життєвий вибір», «Я маю право, значить я зобов’язаний», «Безпечний інтернет», «Стоп булінгу». Цікаво, з використанням ІКТ та інтерактивних форм роботи у 9-му класі пройшов Всеукраїнський урок «Права людини». Здобувачі освіти підготували та представили презентації та розробки свого власного бачення як надаються та захищаються права людини в Україні.

Під час проведення брейн-рингу «Права та обов’язки – усьому голова» команди «Юні правознавці» та «Праволюби» продемонстрували знання прав та обов’язків школярів. Аналізували, які права улюблених казкових персонажів порушені, переглянули відеоролики “Конвенція ООН про права дитини”, ”Захист прав дитини” (модератор – Проданова М.Д.). Високі знання та вміння орієнтуватися у правових ситуаціях показала команда «Праволюби», яка і виборола перше місце.

Зі здобувачами освіти 8-9 класів організовано заняття з елементами тренінгу «Підлітки мають знати свої права». Захід було спрямовано на розширення знань учнів про декларовані в Конституції України права, свободи та обов’язки людини та громадянина, про органи державної влади України, зокрема законодавчі, їх функції та повноваження, а також виховання почуття патріотизму, поваги до рідних, однокласників, учителів. Для молодших школярів була проведена гра «Дозволено-заборонено», показано театральну виставу «Правова абетка», організовано перегляд мультфільмів на правову тематику. Традиційно на високому рівні була організована фотовиставка «Немає прав без обов’язків, а обов’язків без прав».

Вся система виховних заходів позитивно вплинула на формування у школярів морально-правової свідомості та культури громадянина України.






18 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page